Droomreis financieren op verschillende manieren

Droomreis financieren

Droomreis financieren

Reizen is heerlijk en je kunt er dan ook enorm naar uitkijken om een andere cultuur en omgeving te ontdekken. En even niet aan werk en huishouden denken. Helaas is op reis gaan niet gratis, en zelfs behoorlijk duur. Afhankelijk van waar je naartoe gaat, hoe lang je gaat en welke vormen van luxe je jezelf permitteert. Om de reis te financieren, is het belangrijk om van tevoren goed na te denken over wat voor een reis je gaat maken en hoe je die gaat financieren. Ga je last minute op reis? Dan zijn er andere opties.

Sparen

Sparen is natuurlijk altijd de beste manier om de reis te betalen, maar dan moet je daar wel op tijd mee beginnen en naar je vakantie toe werken. Zuinigheid is vlijt. Ken je eigen reislustigheid en zet iedere maand wat geld opzij zodat je kunt voorzien in jouw behoefte om eropuit te gaan. Dat kan op de traditionele manier, door simpelweg een spaarrekening of spaardoel aan te maken en wat van je inkomen af te dragen. Let ook op de vaste lasten: deze kunnen waarschijnlijk wel een stuk omlaag. Zet de besparing maandelijks op je spaarrekening.
.

Beleggen

Hoewel het tegenwoordig niet veel meer is, bouw je zo nog een klein beetje rente op. Dat is altijd mooi meegenomen. Ben je bereid wat meer risico te nemen met je geld om hopelijk sneller je kapitaal te zien groeien, dan zou je je geld kunnen beleggen. Doe dit verstandig en verkwis je zuurverdiende geld niet door meteen te veel in te zetten. Laat je goed adviseren door experts. Op die manier kan beleggen interessant en winstgevend zijn.

Onderweg bijverdienen

Wil je echt voor langere tijd weg, dan kun je misschien tijdens je reis links en rechts wat werk doen. Werken op vakantie klinkt niet echt aantrekkelijk, maar het is wel een manier om je saldo op peil te houden terwijl je weg van huis bent. En het kan een leuke manier zijn om mensen te ontmoeten en meer mee te krijgen van de lokale cultuur. Vooral in Australië is het niets vreemds dat veelal jonge reizigers een tijdje werken in de horeca of op een boerderij. In Israël kun je in je onderhoud voorzien door te verblijven en werken in een kibboets. Je krijgt daar dan ook eten en je bent omringd door avontuurlijke mensen uit alle hoeken van de wereld.

Woning beschikbaar stellen

Ga je voor langere tijd weg en heb je een koophuis? Dan kun je ervoor kiezen om je woning te verhuren, of als huurder eventueel te kijken naar onderverhuren. Of je kunt de woning als koper beschikbaar stellen voor Airbnb. Op beide manier kun je tijdens je afwezigheid makkelijk wat bijverdienen. Let er wel op dat je de woning niet zomaar mag verhuren. Verhuur of onderverhuur je de woning, dan krijg je tijdens de reis ook soms wat geld binnen. Dat kan een hoop schelen. Vooral als er continu iemand in jouw woning zit.

Lening afsluiten

Is sparen geen optie? Je kunt ook een lening afsluiten om je reis te betalen. Geld lenen kost natuurlijk geld, want je betaalt meer terug dan dat je leent. Doorgaans begin je bij een persoonlijke lening meteen met terugbetalen, dus denk goed na over wat je je kunt permitteren qua aflossing en of je tijdens en/of na je reis voldoende inkomen zult hebben om aan je betalingsverplichtingen te voldoen. Je kunt ook kiezen voor een doorlopend krediet. Daarbij bepaal je zelf óf en hoeveel geld je opneemt. Maandelijks moet je een deel aflossen. Maar dit kun je dan weer opnemen als je even krap zit. Je betaalt alleen rente over het deel wat je daadwerkelijk opgenomen hebt. Wat je keuze ook wordt, denk er altijd eerst goed over na voordat je geld leent! Geld lenen om de reis te maken, zou de laatste optie moeten zijn. Maar is het moment daar, en belemmert geld je de reis te maken? Dan kan het een onbetaalbare ervaring bekostigen.