Vakantie financieren: wat zijn de mogelijkheden?

Vakantie financierenStel: je droomt ervan om een mooie reis te maken, maar je hebt er het geld niet voor. Wat dan? Moet je deze droom dan uit je hoofd zetten, of zijn er manieren te bedenken zodat je alsnog kunt gaan? De beste manier om jouw reis te financieren is natuurlijk door middel van spaargeld. Mocht dit echt niet lukken, dan kun je onderstaande mogelijkheden overwegen, zodat je alsnog kunt gaan. Wat de beste keuze voor jou is, hangt helemaal af van je persoonlijke situatie en wensen.

Besparen op de vaste lasten

Het zal je verbazen hoeveel geld je opzij kunt zetten door slimme keuzes te maken. Zeg abonnementen op waar je geen gebruik van maakt. Ook door te veranderen van energieleverancier, kun je een hoop geld besparen. Hetzelfde geldt voor je zorg- en autoverzekering. Ook op de boodschappen kun je flink wat geld besparen. Doe je boodschappen een keer in de week en bij voorkeur bij de Lidl of Aldi. Houd daarnaast de aanbiedingen in de gaten. Duik de kasten in en verkoop alle spullen die je niet nodig hebt via Marktplaats. Kijk ook kritisch naar de uitgaven waar je plezier aan beleeft. Zoals het bezoeken aan de schoonheidsspecialiste of een concert. Vaak kosten deze activiteiten behoorlijk wat geld, wat je dan beter op jouw spaarrekening kunt zetten.

Werken tijdens het reizen

In plaats van de reis uit te stellen tot je voldoende geld hebt, kun je er ook voor kiezen om te werken tijdens het reizen. Denk hierbij aan werken achter een bar of als au pair. Het hangt van de bestemming af in welke mate je er kunt werken. Zo is er in Australië volop werkgelegenheid, maar zal het in Zuid-Amerika wat lastiger worden om te werken. Vergeet niet om een werkvisum aan te vragen. Je kunt eventueel ook als digital nomad de wereld rondreizen. Dit zijn personen die alleen maar een stabiele internetverbinding nodig hebben voor hun werk. Je kunt hierbij denken aan redacteuren, bloggers en grafisch vormgevers.

Persoonlijke lening

Het afsluiten van een lening kan een optie zijn om jouw droomreis te realiseren. Als je voor een persoonlijke lening kiest, dan staat het geld direct op jouw bankrekening. Je betaalt elke maand een bedrag terug. De looptijd en de rente zijn al vooraf vastgesteld. Het kan ook zo zijn dat je al op vakantie bent en opeens te maken krijgt met onverwachte uitgaven. Een doorlopend krediet kan dan uitkomst bieden. Een doorlopend krediet is een beetje te vergelijken met een creditcard. Je kunt geld opnemen tot een vooraf afgesproken kredietlimiet. Ook hier los je maandelijks een gedeelte af. Het verschil met een persoonlijke lening is dat je afgelost geld opnieuw mag opnemen. Daarnaast is de rente variabel.