Een reactie plaatsen

Met het kroost op vakantie

vakantie_met_gezin_in_auto_vakantiespreiding-18kbNog heel even en dan barst het zomerseizoen in alle hevigheid los. Dit betekent dat duizenden gezinnen met kinderen op vakantie gaan naar het buitenland. Met het kroost op vakantie gaan, levert af en toe de nodige spanningen op. File rijden is niet leuk en ook de kinderen zijn niet altijd even vrolijk tijdens een autorit. Hoe kun je er een geslaagde autorit en zomervakantie van maken.

Tijdens schoolvakanties drukte voorkomen op de snelweg. Er zijn een aantal momenten die je maar beter kunt vermijden als je tijdens de schoolvakanties de weg op gaat. Graag geven wij je een aantal tips hoe je dit realiseert:

Probeer de spits zoveel mogelijk te vermijden. In de ochtend is de spits tussen 6:00 uur en 9:00 uur en in de avond van 16:00 uur tot 19:00 uur. Bovendien is het slim om rekening te houden met de vrijdagspits die veelal rond het middaguur ontstaat.

  • Bekijk van tevoren belangrijke meldingen over files, knelpunten en eventuele ongelukken.
  • Vertraging door pech voorkomen? Het helpt om een pechhulpverzekering af te sluiten of door je auto voor de vakantie een onderhoudsbeurt te geven.
  • Drukte op de snelweg voorkomen? Vertrek zoveel mogelijk op een doordeweekse dag. Dinsdag is de meest rustige reisdag.

Hoe entertain je de kinderen onderweg? Wanneer je met kinderen op vakantie gaat naar Frankrijk, Spanje of Italië, dan betekent dit dat je een lange autorit voor de boeg hebt. Het is soms een hele kunst om de kinderen een beetje vrolijk te houden. Hoe pak je dat slim aan?

  • Plan om de 2 uur een pauze in en laat je kinderen ongeveer een half uur ravotten of spelen.
  • Snoepjes mogen natuurlijk mee, maar probeer het wel zolang mogelijk uit te stellen. Snoep zorgt tijdens het autorijden veelal voor misselijkheid.
  • Neem leuke muziek mee voor de kids en zet deze op je smartphone.
  • Spelletjes doen het altijd goed, net als een tablet voor het bekijken van films.
  • Een boekje met stiften of kleuren doet nog steeds wonderen!

Handig om van tevoren rekening mee te houden Ga je naar het buitenland op vakantie? Zorg dat je reisverzekering up-to-date is. Pechhulp meeverzekeren is geen slecht idee, net als het meeverzekeren van medische kosten in het buitenland. Een creditcard aanschaffen is handig bij het betalen van tol op buitenlandse autosnelwegen. Tenslotte kan het ook geen kwaad om je te verdiepen in de verkeersregels van jouw geboekte vakantieland. In Nederland gelden soms andere regels dan in het buitenland. Ben je klaar voor een lange autorit? Dankzij bovengenoemde tips ga je ongetwijfeld een fijne vakantie tegemoet!

Geef een reactie