Een reactie plaatsen

Autovakantie: de grootste ergernissen en blunders onderweg

autoergenissen

Ruim de helft van de Nederlanders gaat elk jaar met de auto op vakantie. De populairste vakantiebestemmingen zijn Frankrijk, Duitsland en Spanje. De rit naar de vakantiebestemming verloopt doorgaans niet altijd helemaal vlekkeloos. Wat zijn de grootste ergernissen en blunders onderweg?

Files, werkzaamheden en omleidingen. Uit onderzoek van AutoScout24 blijkt dat 84% van de Nederlanders zich weleens ergert in de auto. De grootste ergernis? Files, wegwerkzaamheden en omleidingen. 61% ergert zich hieraan. Andere veelvoorkomende ergernissen zijn: de rijstijl van buitenlandse automobilisten, te weinig zitcomfort in de auto, de temperatuur in de auto, een (reis)partner die niet goed oplet en meedenkt, de rijstijl van de (reis)partner, te weinig of juist te veel tussenstops én een ongezellige (reis)partner.

Mannen betere chauffeurs in het buitenland. Een goede (reis)partner blijkt dus erg belangrijk. Mannen én vrouwen zijn het erover eens dat de man de beste chauffeur is op buitenlandse snelwegen. Dit vindt maar liefst 54%, slechts 4% vindt vrouwen beter. De vrouwen zelf zijn ook niet overtuigd van hun rijkunsten in het buitenland, slechts 6% van de vrouwen vindt dat vrouwen beter rijden in het buitenland.

Vrouwen gezelligere reispartners. Gelukkig hebben de vrouwen zo hun eigen kwaliteiten. Het merendeel van de Nederlanders vindt vrouwen namelijk gezelligere reispartners. Zij zorgen voor een goede sfeer in de auto. Ook vinden de meesten dat vrouwen beter handelen bij een noodgeval onderweg.

Veelvoorkomende blunders onderweg. Natuurlijk gaat er ook soms iets mis onderweg. Zo’n 60% van de Nederlander heeft weleens een blunder gemaakt tijdens de autorit naar de vakantiebestemming. De meest voorkomende blunder onderweg? Compleet verkeerd rijden. Ook het onderschatten van een zware file, onderkotsen van de auto, morsen van eten en drinken, verkeerd inschatten van de afstand tot de vakantiebestemming, aangehouden worden door de buitenlandse politie voor een overtreding en zonder benzine komen te staan zijn veelvoorkomende blunders.

Blunders en ergernissen voorkomen. Niet alle blunders en ergernissen kunnen voorkomen worden – en die blunders horen eigenlijk ook wel een beetje bij een autovakantie. Wel zijn er een aantal situaties die je kunt voorkomen door je goed voor te bereiden. Check van tevoren of er files staan, neem een tomtom of duidelijke routebeschrijving mee, bedenk leuke spelletjes voor onderweg, zorg dat je de groene kaart bij je hebt en dat je autoverzekering in orde is. Dan heb je in elk geval iets om op terug te vallen als het bij jou fout gaat tijdens je autorit.

Geef een reactie