Zwarte zaterdag 2017

zwarte zaterdag 2017De grote uit- en intocht van de vakantieverkeer in diverse Europese landen kunnen forse files opleveren. Zo moet in Frankrijk rekening gehouden met ellenlange files op 29 en 30 juli, 5 en 6 augustus en 12 augustus 2017. De zaterdag van 5 augustus wordt ook wel zwarte zaterdag 2017 genoemd. De dag waarop miljoenen automobilisten op vakantie gaan of juist terug komen van vakantie. De grootste uitdagingen worden verwacht op de A10 Parijs-Bordeaux-Spaanse grens en op de A7/A9 Lyon-Orange-Spaanse grens.

Zwarte Zaterdag 2017 Nederland? In Nederland worden de drukste dagen verwacht op alle vrijdagen in juli en augustus. De ANWB verwacht echter niet al te grote problemen op de Nederlandse wegen maar de drukte zal doorgaans liggen tussen 12.00 en 17.00 uur. Van een echte zwarte vrijdag of zwarte zaterdag in Nederland is geen sprake. De drukste dagen in Nederland zijn met name in de herst & winter maanden als het net voor of tijdens de ochtend of avondspits begint sneeuwen. Verder zijn de drukke dagen rond het Paasweekend, Hemelvaartweekend en Pinksteren.

Voor Duitsland ligt dat anders. Vooral doorgaande wegen naar het zuiden zitten op de vrijdagen en zaterdagen in juli en augustus overvol. De grote uittocht in Italie vindt pas plaats op 5 augustus 2017. Hiermee valt zwarte zaterdag in Frankrijk valt dus samen met zwarte zaterdag in Italie.

Lees meer over de drukste filedagen per land per dag.

Lees meer over de zwarte zaterdagen 2017 op Schiphol

Lees meer over de verwachte zwarte zaterdag 2018