De mooiste bestemmingen in Italië

lastminutes-stressItalië is een land waar de gemiddelde Nederland dol op is. De prachtige steden, het heerlijke eten en de top wijnen lokken jaarlijks duizenden Nederlanders richting de laars. Maar waar moeten we deze zomer precies naartoe in Italië?

De Amalfikust

De Amalfikust mag absoluut niet op je bucketlist ontbreken als je richting Zuid-Italië gaat. Je kunt hier met de motor of auto prachtig rijden door het kustgebied dat zich kenmerkt door het schitterende landschap, slingerende wegen, indrukwekkende rotsformaties en kleurrijke huisjes. De Amalfikust is ook niet voor niets op de werelderfgoedlijst geplaatst.

De mooiste plekken aan de Amalfikust zijn Positano, Amalfi en Sorrento. Het eerste plaatsje is de absolute trekpleister van de Amalfikust door de uitzonderlijke ligging aan de rotsen, waarbij het lijkt alsof Positano aan de rotsen vastgeplakt zit. Door het dorpje loopt een brede boulevard waaruit je de smalle straatjes kunt bezoeken. Het dorpje Amalfi, naamgever van de kust, is een pittoresk nederzettinkje waarbij je bijna zou verdwalen in de prachtige smalle straatjes. Ook vind je hier gezellige cafés en goede restaurants. Tot slot is de plaats Sorrento ook een aanrader, je kunt hier namelijk de citroengaard van Villa Massa bezoeken. De Amalfi streek staat sowieso bekend om zijn uitstekende citroenen. Volgens sommigen zelfs de beste ter wereld.

fiat 500 ItalieCinque Terre

Cinque Terre, letterlijk vijf landen, is een van de populairste toeristische bestemmingen in Italië. Cinque Terre bestaat uit vijf adembenemende dorpjes en deze dorpjes ontvangen jaarlijks zoveel toeristen, dat de Italiaanse overheid heeft besloten het aantal toeristen te limiteren tot 1,5 miljoen per jaar. Cinque Terre is het echter absoluut waard om te bezoeken als je in de buurt van Toscane verblijft. Het kenmerkt zich door de kleurrijke huisjes. Indrukwekkende rotsformaties en schitterende wandelroutes zoals Via dell’ Amore, het wandelpad tussen Manarola en Riomaggiore.

Het Gardameer

Het Gardameer is een van de belangrijkste toeristische gebieden van Italië en kenmerkt zich door het enorme meer met de vele schilderachtige stadjes eromheen. Reden waarom zoveel toeristen er jaarlijks naartoe gaan is de veelomvattende activiteiten rondom het meer. Je hebt er luxe badplaatsen, prachtige steden, Romeinse nederzettingen en hoge bergtoppen. Ook is er in het meer ruimte voor verschillende watersportactiviteiten zoals waterskiën, surfen en varen.

Rome

Vakantieland ItalieDe wereldberoemde hoofdstad mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Het Colosseum, de Trevi-fontein, het Pantheon, het Vaticaan.. er is eindeloos veel te bezoeken voor de cultuurliefhebber. Daarnaast vind je er ook veel gezellige pleinen, goede restaurants en de leukste boutique winkeltjes. Deze prachtige stad heeft voor iedereen veel te bieden en daarom moet je er tenminste een keer in je leven geweest zijn. Het is wel aan te raden om enkele dagen te verblijven in de stad. In een dag alles zien is een onmogelijke taak.

Siena

Siena is een middeleeuwse stad in Toscane bekend om haar zwart-witte marmeren kathedraal. Het is er heerlijk wandelen in de smalle straatjes in de stad met een groot aanbod aan monumenten, paleizen en kerken.

Een bekend plein is het Piazza del Campo, dat als een van de mooiste pleinen ter wereld wordt beschouwd. Piazza del Campo heeft de vorm van een scherp die verdeeld is in 9 segmenten die verwijzen naar de Raad van 9 die de stad bestuurde tussen 1287 en 1355. Indien je Siena bezoekt tijdens de zomermaanden heb je wellicht het geluk de Palio mee te pakken, een paardenrace op het Piazza del Campo. De paardenrace vormt al sinds de 17e eeuw een traditie en vele noemen deze race bezichtigen een unieke ervaring.

Nog geen reis geboekt en inspiratie gekregen om dit prachtige land te bezoeken? Kijk dan even bij de last minutes van TUI, waar je bijvoorbeeld Sorrento of Garda kan intikken in de zoekbalk om alle lastminutes daarnaartoe te vinden.