4x must see bezienswaardigheden in Nederland

utrechtse-gracht

Een vakantie in eigen land vieren kan verre van saai zijn. Wanneer je een vakantie gaat vieren in Nederland, dan wil je wel wat van je tijd kunnen maken. Je kan in een luxe villa met zwembad zitten, maar je wilt meer. Maar welke bezienswaardigheden zijn er vlakbij je gehuurde vakantiehuisje in Nederland te bezichtigen? Het voordeel is dat je overal in het land een mooie villa kunt huren voor je vakantie, nu de activiteiten nog. Om hier wat hulp bij te bieden zijn hier 4 bezienswaardigheden die perfect passen bij je vakantie.

1. De Utrechtse grachten

De grachten in de Domstad doen soms verbleken met die van Amsterdam. Zonde, want de Utrechtse grachten zijn minstens zo noemenswaardig. Bezoek ze met een tour of kijk of er een speciale speurtocht bij te doen is. Een vakantiehuis huren in een van de omliggende plaatsen kan je genieten en profiteren van de gemakken in de centraal gelegen provinciehoofdstad, maar toch terug keren naar de rust die je nodig hebt om even uit je dagelijkse sleur te ontsnappen.

2. Loosdrechtse Plassen

Wil je liever iets in de natuur zien? Dan kan je zeker een dag aan de Loosdrechtse Plassen zeker waarderen. Dit natuurgebied tussen Amsterdam en Utrecht is erg groot en ontleent zich aan alle voorzieningen op het gebied van ontspanning en sport. Naast dat je er veel kunt doen is het gebied ook de moeite waard om te bezien. Je kan ook een luxe villa aan de rand van de Loosdrechtse Plassen boeken, waardoor je meteen vanuit je huisje verschillende activiteiten kan doen.

3. Madurodam

Nederland in één keer helemaal kunnen zien? Daarvoor is Madurodam in Den Haag opgezet. Alle belangrijke plaatsjes in ons land zijn in miniatuurversie hier te bezichtigen. Iedereen kent Madurodam wel, of je er al geweest bent of niet. Een bezoekje aan Madurodam is de perfecte bezienswaardigheid als je een luxe villa met zwembad in een van de royalere gemeentes rond de hofstad boekt.

4. Kröller-Müller museum

Wie zegt dat er geen ruimte voor kunst en geschiedenis is op vakantie? Er zijn veel verschillende mooie musea in ons land, en een daarvan is het Kröller-Müller museum. Dit museum is gelegen op de Hoge Veluwe, een ideale locatie om je villa te boeken vanwege het mooie en uitgestrekte landschap. Het museum zelf is gevuld met moderne kunst, met daarbij een speciale beeldentuin. Vanuit je villa op wandelafstand naar het museum en daarna via een omweg door het prachtige gebied weer terug maakt een weekendje weg niet alleen leuk, maar ook nuttig.