Checklist autovakantie: 4 tips

auto-check-voor-vakantie

Een auto hebben heeft heel wat voordelen. Het grootste voordeel is van een auto is dat je vrijheid hebt om naartoe te gaan waar je wil wanneer je wil. Daarom kiezen veel mensen ook om op reis te gaan met de auto. Autoreizen zijn erg leuk, goedkoop en bieden je veel keuzemogelijkheid. Maar als je van plan bent op vakantie te gaan met je auto, dan zijn er wel een aantal dingen die voordien in orde moet brengen. Daarom stelden wij voor jou een handige checklist op!

1. Kom meer te weten over je reisbestemming

Het eerste wat je moet doen is voldoende informatie opzoeken over de reisbestemming(en) waar je naartoe gaat. Welke wegen ga je nemen? Zijn er veel bergen? Zijn de autowegen veilig? Welk weer kan je verwachten? Al deze dingen zijn noodzakelijk om te weten, omdat je daarop je auto en ook je banden moet afstemmen. Daarnaast moet je ook weten welke papieren je zeker nodig hebt.

2. Je auto in orde brengen

Voor je op vakantie vertrekt is het belangrijk goed na te kijken. Doet alles het nog goed? Heb je voldoende getankt voor het vertrek? Kijk ook je banden zeker na. Kijk nadien of je reserveband nog steeds aanwezig is, alsook al het andere gereedschap dat je nodig hebt om je te helpen in een pech situatie. Ook je olie moet nagekeken worden (reserveolie meenemen is zeker aangeraden). Kijk ook even of het niveau van de koelvloeistof juist staat, controleer de werking. Het is verstandig om kort voor je vertrek je auto eens grondig te laten nazien door de autokeuring. Op die manier ben je zeker!

3. Dit moet je zeker meenemen

Als je op autovakantie vertrekt dan moet je heel wat meenemen. Eerst en vooral dus alle benodigdheden voor je auto zelf zoals een krik, reserveband, antivriesmiddel, wat water, werkhandschoenen, extra olie, ontdooier voor de sloten en ramen, enzovoort. Dat laatste is voornamelijk erg belangrijk als je reist naar koudere landen. Daarnaast zijn ook je papieren erg belangrijk. Neem voor de zekerheid kopieën van al je papieren; je papieren van je verzekering, je inschrijvingsbewijs, kentekencard, rijbewijs, enzovoort. Maak meerdere kopieën en plaats deze telkens op een verschillende plaats. Zo raak je zeker niet in de problemen. Noteer ook handige telefoonnummers (bijvoorbeeld in geval van pech het nummer van een lokale wegen hulpdienst en/of het nummer van je autoverzekeraar) in een boekje en vergeet dit niet mee te nemen.

4. Verzekering

Als je op autovakantie gaat is het ook zeker belangrijk om rekening te houden met je verzekering. Deze is niet altijd geldig voor het land waarin je reist. Wil je weten of je in het buitenland ook verzekerd bent? Neem dan een kijkje op de groene kaart! Elke verzekering is namelijk anders, en de dekking van elke verzekering kan dus sterk verschillen. Vertrek je binnen een paar weken op reis, maar wil je toch nog snel overstappen naar een andere verzekering voor je vertrekt? Neem dan een kijkje op Overstappen.nl, de autoverzekering prijsvergelijker. Op deze site zie je meteen welke verzekering voor jou het voordeligste uitkomt, en welke verzekering jou de dekking biedt die je nodig hebt. Maak het jezelf makkelijker en vermijd urenlang zoeken naar de beste autoverzekering.