Intocht Sinterklaas 2020

sinterklaas intocht

De landelijke intocht 2020 gaat dit jaar NIET door. Wel heeft sinterklaas laten weten aan de persvoorlichter dat hij wel naar Nederland zal afreizen en dat pakjesavond zal doorgaan. Normaal gesproken zou de landelijke intocht van Sinterklaas op zaterdag 14 november 2020   zijn maar dat zal op een andere manier gedaan worden. Zet de datum maar wel alvast in je agenda! Het goede nieuws is dat ondanks de corona de kadootjes wel naar Nederland komen! Hoe en wat laat sinterklaas ons nog in een groot mysterie…

Landelijke aankomst Sinterklaas 2020 gaat niet door

Meestal maakt de NTR een paar maanden voor de aankomst bekend waar hij zal aankomen. In augustus was er nog sprake dat er een kleine landelijke intocht misschien zou komen maar dat is in september definitief afgeblazen. 

De beslissing moest in september genomen worden omdat een paar maanden voor de intocht nog erg veel geregeld moet worden voor een vlekkeloze intocht. 

In 2019 was de landelijke intocht van sinterklaas met de trein in Apeldoorn Een jaar ervoor kwam Sinterklaas inclusief de vele pieten met pakjesboot 12 aan in Zaandijk. Daarna ging de  stoet met sint ter paard en alle pieten naar Zaanse Schans. We verwachten dat in 2021 weer een normale intocht is… 

Sinterklaasjournaal

Op de zaterdag van de landelijke intocht is er normaal gesproken de live uitzending van de landelijke intocht van sinterklaas. De NTO komt met een alternatief op de zaterdagmiddag 14 november om12.00. Ergens om 12.00 zal Sint aankomen… Er wordt gesproken over ZWALK, maar niemand weet waar dat is. Het is van erg handig om  het kinderthema kanaal Zappelin of het sinterklaasjournaal van de NTR op de voet te gaan volgen! 

De intocht van Sinterklaas voor 2021 zal plaatsvinden op 13 november 2021.

Alle grote evenementen van 2021