Zwarte zaterdag 2019

zwarte zaterdag 2019Ieder jaar zal het Europese snelwegen netwerk weer vollopen met vakantiegangers. De files zullen eind juli 2019 begin augustus 2019 tot een piek leiden: 27/28 juli, 3/4 en 10/11 augustus. In deze periode gaan veel reizigers de weg op om naar de vakantiebestemming te reizen of juist om weer naar huis te gaan. De drukste dag van het jaar zal naar verwachting zaterdag 4 augustus 2019 worden: de zwarte zaterdag 2019. Het is nog ver weg en als je een autovakantie wilt gaan boeken in Zuid-Frankrijk, Italië of Spanje dan is het verstandig om alvast rekening mee te houden. Wanneer je aankomst of vertrekt met een paar dagen weet uit te stellen, vermijdt je de verkeer chaos.

Zwarte zaterdag 2019

Mocht je wel in deze periode op vakantie willen gaan zijn er wel oplossingen denkbaar door niet op de vrijdagnacht te gaan rijden vanuit Nederland. Vertrek je bijvoorbeeld in de loop van de zaterdagmiddag, dan rij je ‘achter’ de files aan. De grootste problemen lossen zich in de loop van de zaterdag op in Frankrijk en Italië. Op zondag rijden is sowieso een goede optie voor degenen die door Duitsland willen rijden. Op de Duitse Bundesbahn wil het wel druk zijn maar op zondag mogen er geen vrachtwagens rijden.

Voor de Nederlandse wegen zal er in de zomermaanden op de vrijdagmiddag het wat drukker dan normaal zijn. Maar extreme drukte wordt niet verwacht.  Om de actuele informatie over het Nederlandse wegennetwerk te bekijken kan je he beste naar de VID.nl. Voor buitenlandse autowegen heeft de ANWB een goed overzicht gemaakt. Verder maakt de Franse verkeersdienst Bison Futé iedere week op haar site een inschatting van de verwachte drukte op verschillende autowegen.

Lees meer over de drukste filedagen per land 2019 per dag

Lees meer over de zwarte zaterdagen 2018

Lees meer over de zwarte zaterdagen op Schiphol