Officiele erkende feestdagen 2021

officiele-erkende-feestdagenWat zijn nu de officiële erkende feestdagen in Nederland? Deze zijn onder te verdelen in drie smaken:  twee nationale feestdagen, negen algemeen erkende feestdagen en overige feestdagen. Dit laatste zijn feestdagen die niet door iedereen in acht worden genomen en niet wettelijk erkend zijn zoals carnaval en sinterklaas). We tellen in Nederland twee Nationale feestdagen: Bevrijdingsdag en koningsdag.

  • Op 5 mei is de jaarlijkse Bevrijdingsdag en is sinds 1990 officieel aangewezen als jaarlijkse nationale feestdag. Daarvoor was 5 mei eens in de vijf jaar een nationale feestdag was. Dit wil echter nog niet zeggen dat dit een officiële vrije dag is voor de werknemers in Nederland. Dit is afhankelijk van de individuele of collectieve arbeidsovereenkomst die is afgesloten met de werkgever..
  • Op 27 april is de jaarlijkse Koningsdag. Officieel valt dit ook onder de individuele of collectieve arbeidsovereenkomst of je wel of niet vrij bent maar in de praktijk is iedereen vrij.
Nieuwjaarsdag 1 januari vrijdag
Goede Vrijdag 2 april vrijdag
1e Paasdag 4 april zondag
2e Paasdag 5 april maandag
Koningsdag 27 april dinsdag
Bevrijdingsdag 5 mei woensdag
Hemelvaartsdag 13 mei donderdag
1e Pinksterdag 23 mei zondag
2e Pinksterdag 24 mei maandag
1e Kerstdag 25 december zaterdag
2e Kerstdag 26 december zondag