Officiele erkende feestdagen 2020

officiele-erkende-feestdagenWat zijn nu de officiële erkende feestdagen in Nederland? Deze zijn onder te verdelen in drie smaken:  twee nationale feestdagen, negen algemeen erkende feestdagen en overige feestdagen. Dit laatste zijn feestdagen die niet door iedereen in acht worden genomen en niet wettelijk erkend zijn zoals carnaval en sinterklaas). We tellen in Nederland twee Nationale feestdagen: Bevrijdingsdag en koningsdag.

  • Op 5 mei is de jaarlijkse Bevrijdingsdag en is sinds 1990 officieel aangewezen als jaarlijkse nationale feestdag. Daarvoor was 5 mei eens in de vijf jaar een nationale feestdag was. Dit wil echter nog niet zeggen dat dit een officiële vrije dag is voor de werknemers in Nederland. Dit is afhankelijk van de individuele of collectieve arbeidsovereenkomst die is afgesloten met de werkgever..
  • Op 27 april is de jaarlijkse Koningsdag. Officieel valt dit ook onder de individuele of collectieve arbeidsovereenkomst of je wel of niet vrij bent maar in de praktijk is iedereen vrij.
Nieuwjaarsdag 1 januari woensdag
Goede Vrijdag 10 april vrijdag
1e Paasdag 12 april zondag
2e Paasdag 13 april maandag
Koningsdag 27 april maandag
Bevrijdingsdag 5 mei dinsdag
Hemelvaartsdag 21 mei donderdag
1e Pinksterdag 31 mei zondag
2e Pinksterdag 1 juni maandag
1e Kerstdag 25 december vrijdag
2e Kerstdag 26 december zaterdag